Σύγχρονο ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Στο τμήμα μοντέρνου τραγουδιού (Ελληνικού-Ξένου) διδάσκονται ειδικότερα τεχνοτροπίες και ρεπερτόρια σε όλα τα είδη (έντεχνο, pop, rock, hard rock, heavy metal, soul, funk, disco) μέσα από το πρίσμα της κλασσικής τεχνικής.
Εκτός από το ρεπερτόριο δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή τοποθέτηση της φωνής-ομιλίας, στον αυτοσχεδιασμό, στο ύφος και την ερμηνεία κάθε είδους (με σεβασμό στους μεγαλύτερους αντιπροσωπευτικούς ερμηνευτές). Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον σχεδιασμό και την εκμάθηση της 2ης και 3ης φωνής (backing vocals).
Διδάσκεται φωνητική και ορθοφωνία, ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο από όλα τα είδη, με ένα εύρος από την κλασσική jazz μέχρι την ethnic, folk, pop, soul, rock και metal μουσική.
Λόγω πολυετούς εμπειρία στο χώρο των studio ηχογραφήσεων, διδάσκονται οι μαθητές την πολύ σύνθετη τεχνική της ηχογράφησης σε studio, καθώς και τον έλεγχο της φωνής και της έκφρασης, είτε πρόκειται για lead φωνή είτε για backing vocals.
Στις τεχνικές διδασκαλίας της συμπεριλαμβάνονται η κινησιολογία, το stage performing και η ερμηνεία, ανάλογα με το είδος της μουσικής και τους χώρους παραστάσεων.
Διδασκαλία επίσης σε ερμηνεία και ορθή προφορά σε Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά και Ρώσικα.
Η διδασκαλία είναι ατομική και ανάλογα με το επίπεδο και την εξέλιξη διαμορφώνονται group-συγκροτήματα σε συνεργασία με τους μουσικούς του εκπαιδευτηρίου.

Διδασκαλία … Σταματοπούλου Χρυσώ

Η φωνητική είναι ένας σοβαρός στόχος για πολλούς.
Το μάθημα αυτό δίνει στους σπουδαστές η δυνατότητα δημιουργίας ρεπερτορίου στο χώρο του τραγουδιού.
Πέραν της τεχνικής στο αρχικό στάδιο της εκπαίδευσης διδάσκονται τα διαφορετικά στυλ του σύγχρονου τραγουδιού (jazz–pop–rock, latin, έντεχνο ελληνικό & θεατρικό τραγούδι).
Ένας ολοκληρωμένος τραγουδιστής πρέπει ν’ αντιμετωπίζει τη φωνή του σαν ένα μουσικό όργανο, το οποίο θα εξελίσσει σε συνδυασμό με τα σωματικά και πνευματικά του προσόντα.
Έτσι εκτός από το μάθημα φωνητικής, ο σπουδαστής μαθαίνει το μουσικό όργανο που επιλέγει, ρεπερτόριο, μουσική θεωρία, εξασκεί το αυτί του & τραγουδά με συγκροτήματα μαθητών δίνοντας συναυλίες καθ’ όλη της διάρκεια της χρονιάς.
ο Πυθαγόρειο Ωδείο-Centre of Modern Music δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να ενταχθούν σε κάποιο από τα μουσικά σύνολα & να εμφανίζονται σε συναυλίες.