Πιάνο Χωρίς Δάκρυα

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ «ΠΙΑΝΟ ΧΩΡΙΣ ΔΑΚΡΥΑ»!

Το Πυθαγόρειο Ωδείο-Centre of Modern Music καινοτομεί στην μουσική εκπαίδευση φέρνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη ρώσικη μέθοδο «ΠΙΑΝΟ ΧΩΡΙΣ ΔΑΚΡΥΑ» για παιδιά από ηλικία 3-4 ετών.
Τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία μπορούν, χωρίς καμία δυσκολία να μαθαίνουν μουσική και να εισέρχονται σιγά-σιγά στη φιλοσοφία του πιάνου.
Χρειάζονται όμως ιδιαίτερη φροντίδα επειδή δεν ξέρουν ακόμη να διαβάζουν και να γράφουν, ενώ η ικανότητα συγκέντρωσής τους είναι ακόμα περιορισμένη.
Η μέθοδος «ΠΙΑΝΟ ΧΩΡΙΣ ΔΑΚΡΥΑ» χωρίζεται σε δυο περιόδους.
Πριν να μπει ο υποψήφιος μουσικός στο όργανο, είτε είναι μικρό παιδί, είτε μεγαλύτερο, πρέπει να έχει κατακτήσει τη μουσική πνευματικά, να τη κουβαλάει στη ψυχή του, να τη φυλάει στο μυαλό του και να την ακούει με τ’ αυτί του. Σε αυτά προσπαθούμε να εστιάσουμε την πρώτη περίοδο.
Παράλληλα τα παιδιά μαθαίνουν τις νότες στο πιάνο και στο πεντάγραμμο και το θεωρητικό μέρος της μουσικής μέσα από εικόνες και δημιουργική διαδικασία, ενώ ετοιμάζουμε το σώμα τους με γυμναστική για να περάσουμε σιγά–σιγά στη δεύτερη περίοδο όπου αρχίζουν τα παιδιά να παίζουν.

Η παιδαγωγός Μελίνα Ιωαννίδου-Ιβανισεβα βασιζόμενη σε αυτή τη αρχή συνδυάζει ειδικά σχεδιασμένες εικόνες και αντικείμενα που οδηγούν μαζί με τον ήχο, το λόγο και τη κίνηση στην ανάπτυξη των κατάλληλων διαννοητικών, ψυχολογικών κινητικών ικανοτήτων του παιδιού.
Τα παιδιά με αυτό το τρόπο έρχονται πολύ σύντομα σε επαφή με το πιάνο έχοντας μια γερή βάση πάνω στην οποία μπορούν να αναπτύξουν τις μουσικές τους ικανότητες και να απολαύσουν τον υπέροχο κόσμο της μουσικής.
Στην πρώτη περίοδο ο αριθμός των παιδιών δεν ξεπερνά τα 3 άτομα ανά τμήμα.
Στην συνέχεια το μάθημα γίνεται ατομικό.

Ηλικία … Απευθύνεται σε ηλικίες από 3-4 ετών.

Διδασκαλία … Ιωαννίδου Μελίνα