Μπουζούκι

Όργανο με χορδές που παίζεται με τα δάχτυλα.
Προέρχεται από την Μεσσοποταμία και το 8 αιώνα έφτασε στην Ευρώπη & συγκεκριμένα στην Ισπανία από τους Άραβες κατακτητές.
Ο ήχος του είναι σύντομος αλλά χαρακτηριστικός, ιδιαίτερα κατάλληλος για κάθε είδους χορού.
Την μεγαλύτερη υπηρεσία την προσέφερε στη μονωδία με την δημιουργία ενός τεράστιου φωνητικού οργανικού ρεπερτορίου.

Ανατολική Μουσική
Δυτική Μουσική
Βυζαντινή Μουσική
Solfege
Μετρική Ρυθμολογία
Ιστορία Παρ. Μουσικής
Οργανολογία
Φιλολογία Δημ. Τραγουδιών
Μουσικά σύνολα

Διδασκαλία …
Μιχαλάκης Μανώλης
Γκόγκος Παντελής
Κουβέλης Αλέξανδρος

Μαθήματα ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΟΥ & Λαϊκής ΚΙΘΑΡΑΣ από τον καταξιωμένο δάσκαλο & δεξιοτέχνη Μανώλη Μιχαλάκη.

Μαθαίνοντας & Κατανοώντας κάθε πτυχή της μουσικής σε συνδυασμό με το μπουζούκι.

Γνώσεις, διδασκαλία του & αρκετά εφόδια, σε αρχάριους και σε προχωρημένους μαθητές, ανάλογα με το επίπεδό τους.

     Ο Μανώλης Μιχαλάκης, έχοντας  πολυετή εμπειρία και πείρα επάνω στο αντικείμενο της διδασκαλίας, είναι ένας ακούραστος δάσκαλος μουσικής, καθώς επίσης κι ένας άρτια μελετημένος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού.

     Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους συνθέτες & ερμηνευτές, καθώς επίσης και ως μουσικός εκτελεστής, έχει πλούσια συμβολή στη δισκογραφία. Ο ίδιος έχει διδάξει σε ωδεία και μουσικές σχολές όλης της Ελλάδας. Έχει πραγματοποιήσει, διαλέξεις και σεμινάρια στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Έτσι, αυτά λειτούργησαν  ως ένα ακόμη διεθνές  “κλειδί” δείχνοντάς μας ότι το μπουζούκι δεν έχει “σύνορα”.

     Εκτός από ένας αναγνωρίσιμος δεξιοτέχνης του οργάνου, είναι κι ένας εξαιρετικός συγγραφέας αφού έχει γράψει 19 δικά του προσωπικά εκπαιδευτικά εγχειρίδια για το μπουζούκι και τη κιθάρα, εκ των οποίων το πρώτο του βιβλίο έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Ζοζέφ και τα  άλλα 18 από τις εκδόσεις Φίλιππος Νάκας .

     Είναι ο  δάσκαλος που έχει τη μεγαλύτερη ύλη βιβλιογραφίας για το μπουζούκι, η οποία έχει κιόλας εκδοθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι τρία από τα συνολικά 19 εκπαιδευτικά εγχειρίδια του, βρίσκονται και διανέμονται από τη βιβλιοθήκη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπως επίσης χρησιμοποιούνται και ως οδηγός μελέτης από πολλές μουσικές σχολές και ωδεία της χώρας.

Μαθήματα Τμηματικά

Μαθήματα Ατομικά

Διεύθυνση & Ενορχήστρωση Μουσικών Συνόλων (δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους μαθητές να ενταχθούν σε ένα μουσικό σύνολο, υπό τη καθοδήγησή του, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν την έννοια του μουσικού μέσα σε μία ορχήστρα).