Σύγχρονο ΠΙΑΝΟ

Το πιάνο, είναι μουσικό όργανο, που μπορεί να θεωρηθεί έγχορδο ή κρουστό.
Παίζεται με πλήκτρα, τα οποία όταν πατηθούν από τον πιανίστα σηκώνουν σφυράκια που χτυπούν τις χορδές του, παράγοντας έτσι ήχους.
Η δυνατότητα να δίνει μια διαφορετική νότα από το κάθε δάχτυλο και να κάνει κάθε νότα απαλή ή δυνατή, δίνει στο πιάνο μια εκπληκτική ποικιλία έκφρασης.
Το πιάνο μπορεί να αποδώσει μουσική είτε ως σόλο όργανο, είτε μέσα σε μια ορχήστρα.
Αν και πολλοί πιστεύουν πώς χρησιμοποιείται κυρίως στην κλασική μουσική, το πιάνο κατέχει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο και στην τζαζ, την μπλουζ και το ροκ εν ρολ, καθώς και στη λαϊκή μουσική όπου είτε κυριαρχεί είτε λειτουργεί ως βοηθητικό για άλλα όργανα.

Διάρκεια Μαθήματος 45′

Διδασκαλία… Πολύζος Γρηγόρης

__________________________________________________________________________________________________________

Σύγχρονο ΠΙΑΝΟ (jazz)

Το μάθημα προσαρμόζεται σε κάθε μαθητή (από 12 ετών και άνω) ανάλογα με την ηλικία, τα ενδιαφέροντα, τις κλήσεις και τις δυνατότητες του, μέσα από ένα ευρύ πιανιστικό ρεπερτόριο (Τζαζ, Μπλουζ, Ροκ, Ελληνική, Κινηματογραφική Μουσική) βοηθώντας τον να βρει τον δικό του προσωπικό δρόμο έκφρασης και δημιουργίας.
Το μάθημα περιλαμβάνει επίσης τη βασική Θεωρία, Αρμονία και Τεχνική που αντιστοιχεί στο επίπεδο κάθε μαθητή, καθώς και ένα βασικό ρεπερτόριο από το χώρο της Κλασικής Μουσικής, μέσα από κομμάτια και διασκευές που βοηθούν τον μαθητή να αποκτήσει μια πιο ολοκληρωμένη μουσική εκπαίδευση.

ΠΑΙΔΙΑ από 12 έως 18 ετών
ΕΝΗΛΙΚΕΣ από 18 ετών

ΕΝΗΛΙΚΕΣ Πτυχιούχοι ή Διπλωματούχοι
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ Επαφή & συζήτηση με τον Καθηγητή

Διάρκεια Μαθήματος 45′
Διδασκαλία… Φαραζής Τάκης