Καλογεράκη Μαριάννα
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά Κρήτης. Σε ηλικία 6 ετών άρχισε να φοιτά στο Βενιζέλειο ωδείο Χανίων στην τάξη πιάνου. Ήταν μαθήτρια του μουσικού σχολείου Ρεθύμνου και μέλος της παιδικής χορωδίας του μαέστρου Γιάννη Μεντζελόπουλου. Παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα ανώτερων θεωρητικών πλάι στον μαέστρο Γιώργο Καλούτση και μαθήματα βυζαντινής μουσικής με τον Κωνσταντίνο Στεφανάκη.
Σπούδασε Μονωδία στο Ωδείο Αθηνών, στο τμήμα κλασικού τραγουδιού της Δέσποινας Καλαφάτη (τμήμα μορφολογίας Λουκά Καρυτινού, τμήμα μελοδραματικής Νίκου Αθηναίου και Μαριάννας Κάλμπαρη, τμήμα ιστορίας της μουσικής Φίλιππου Τσαλαχούρη, τμήμα θεωρητικών Λένας Ρες). Μελέτησε τεχνική και ρεπερτόριο με εισηγήτρια την Cellia Costea. Στη διάρκεια των σπουδών της ανέλαβε τη μουσική προετοιμασία τραγουδιστών και ηθοποιών, στο πλαίσιο του πρακτικού διδασκαλείου. Αποφοίτησε με βαθμό διπλώματος άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο.
Συνεργάστηκε με το πολυφωνικό σύνολο του Γιάννη Πάριου σε θέατρα της Αθήνας (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ηρώδειο, Παλλάς, Πάνθεον, Κατράκειο κ.α.). Συμμετείχε ως σολίστ της Dominus Orchestra σε έργο του Jon Lord στο θέατρο Άννα και Μαρία Καλουτά, υπό τη διεύθυνση του Πέτρου Καρπαθάκη. Ήταν μέλος του χορού και της χορωδίας στην όπερα ¨Ιούλιος Καίσαρ¨ του Φιλίππου Τσαλαχούρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πρωταγωνίστησε στο μουσικό παραμύθι του Γιώργου Βούκανου ¨Γλυκιά συμφωνία¨ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες σε μουσικές σκηνές της Αθήνας. Συνεργάστηκε με τη θεατρική ομάδα ¨Act & play¨ στο κομμάτι της μουσικής διδασκαλίας όλων των τμημάτων. Διδάσκει σύγχρονο και κλασικό τραγούδι. Είναι συνεργάτης σε στούντιο μεταγλωττίσεων. Είναι μέλος της ομάδας των δασκάλων του διαδικτυακού σχολείου στο Αμάν της Ιορδανίας (μουσική διδασκαλία, διοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων κ.α.).
Παράλληλες σπουδές: πανεπιστήμιο Πατρών-τμήμα Φιλοσοφίας
Σεμινάρια:
• Pierre Ebtinger-ψυχανάλυση και μουσική ¨Glenn Gould ή η αναγκαία επινόηση¨
• Ωδείο Αθηνών – Αγγελική Καθαρίου – ¨Η φωνή στον 20ο και 21ο αιώνα¨
• Ωδείο Αθηνών – Elena Hobraztsova – σεμινάριο λυρικού τραγουδιού
• Ωδείο Αθηνών – ¨ Η θετική παρέμβαση της μουσικής – μαθησιακές δυσκολίες ¨
• Ωδείο Αθηνών – Άρης Χριστοφέλλης – ανοιχτό σεμινάριο του Κέντρου Παλαιάς Μουσικής