Ειδική παρουσίαση για τα παιδιά & τους υπεύθυνους του σχολείου

Στην πολυετή εκπαιδευτική πορεία μας συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε με τον καλύτερο τρόπο τον μαγικό κόσμο της μουσικής, σ’ ένα χώρο υψηλών προδιαγραφών, στο πιο σύγχρονο κέντρο μουσικών σπουδών & πολιτιστικών συναντήσεων, το Πυθαγόρειο Ωδείο-Centre of Modern Music.

Σήμερα λοιπόν καλούμε εσάς προσωπικά, με το σχολείο σας, να παρακολουθήσετε αυτόν τον μαγικό κόσμο της μουσικής, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο για εσάς πρόγραμμα μιας & πλέον ώρας, είτε στον χώρο μας.


Η προσφορά αυτή είναι εντελώς δωρεάν
 

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε στους μικρούς μαθητές μια πρώτη συγκροτημένη άποψη για την μουσική, από τα πρώτα τους μαθητικά χρόνια.

Η παρουσίαση του προγράμματος στο ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΩΔΕΙΟ-Centre of Modern Music γίνεται μόνο πρωινές ώρες, μετά από επικοινωνία και σε συγκεκριμένο ραντεβού.

Απαραίτητη η επικοινωνία με την κα Παπαδοπούλου Βίκυ +30 210 8143258 vicky@pithagorio.gr

ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ

Εργαστήρια όλων των ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Μπείτε στην “μπάντα” και αυτοσχεδιάστε με τους μουσικούς στο μουσικό κομμάτι που θέλετε.

Ταχύρυθμα τμήματα Ενηλίκων
 • Αν το όνειρό σας είναι να μάθετε για να εκφράζεστε δημιουργικά στον ελεύθερο χρόνο σας & νομίζετε ότι αυτό είναι αδύνατο, σχεδιάστηκε μια νέα μέθοδο διδασκαλίας για ενήλικες που θέλουν να μάθουν να παίζουν γρήγορα, εύκολα & διασκεδαστικά γνωστά κομμάτια ελληνικού & ξένου ρεπερτορίου.
Μουσική Πληροφορική

Διδασκαλία θεωρητικών μαθημάτων ανώτερων & υποχρεωτικών βασισμένες στην γλώσσα προγραμματισμού C++, σύγχρονες τεχνικές σύνθεσης & αυτοσχεδιασμού & σύνθεση μουσικής & ενορχήστρωσης.
Παραγωγή μουσικής για δισκογραφία & κινηματογράφο με δημιουργία films, κινουμένων σχεδίων σε συνδυασμό με μουσική. Προγράμματα πολυμέσων (multimedia) για ηχοληψία με κονσόλες και αναπαραγωγή ηχητικών δεδομένων-ακουστική. Στοιχεία ηχογράφησης – ηχοληψίας & μίξης ήχου.
Πρόσβαση στον κυβερνοχώρο και εκμάθηση εξοπλισμού & προγράμματος. Τράπεζα επικοινωνίας & μουσικών πληροφοριών (internet) με drum machines, samplers, sound modules, synthesizers, keyboards guitar controllers & συσκευών εγγραφής & αναπαραγωγής ήχου.
Χειρισμός ηλεκτρονικών οργάνων με χρήση των προγραμμάτων σε ζωντανές εκτελέσεις, εγγραφή έργων, δειγματοληψία ήχου, τεχνικές σύνθεσης ήχου & επεξεργασίας ήχων.
Προγράμματα εγγραφής μουσικών ακολουθιών & επεξεργασίας ήχων που συνδυάζουν εικόνες, κείμενο, μουσική & γραφικά και σελιδοποίηση εργασιών & βιβλίων μουσικών κειμένων.
Ηλεκτρονική επεξεργασία γραφής μουσικών κειμένων.
Ηλεκτρονική επεξεργασία γραφής οργάνου με ακρόαση έργων, θεμάτων αρμονίας, μελωδιών και γραφή & εκτύπωση μουσικών κειμένων. Εισαγωγή στην ηλεκτρονική μουσική γραφή με διασυνδετικά M.I.D.I, χρήση προγραμμάτων ακουστικής εξάσκησης, επεξεργασία κειμένων, τεχνολογία CD ROM, μονάδες δίσκων & αποθηκευτικά μέσα και αρχές χειρισμού υπολογιστών.
Μουσική & πληροφορική. Αλγοριθμική σύνθεση & μουσικός προγραμματισμός. Επικοινωνία ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων. Εισαγωγή στην ηλεκτρονική μουσική γραφή

Γνωριμία με τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

Δείτε από κοντά και ακούστε σχεδόν όλα τα μουσικά όργανα.
Παίξτε μαζί τους και απολαύστε τον ήχο τους.

make i-music
 • Το make i-music είναι ένα μουσικό εργαστήρι που έχει σκοπό να μας διδάξει το τρόπο με τον οποίο μπορούμε εύκολα και γρήγορα να δημιουργήσουμε τη δική μας μουσική, χωρίς απαραίτητα να έχουμε τις απαιτούμενες μουσικές ή τεχνολογικές γνώσεις, παρά μόνο το μεράκι να συνθέσουμε την δική μας μουσική με την βοήθεια της τεχνολογίας και πιο συγκεκριμένα μέσω του ipad και του garageband σε ένα ειδικά διαμορφωμένο για εσάς πρόγραμμα.
Μουσικοθεραπεία

Τι είναι η μουσικοθεραπεία;
Η δυνατότητα να εκτιμούμε και να ανταποκρινόμαστε στη μουσική είναι μια εγγενής ποιότητα της ανθρώπινης φύσης.
Κάθε άνθρωπος ανταποκρίνεται θετικά στη μουσική ανεξάρτητα από τις δυσκολίες του.
Η Μουσικοθεραπεία είναι η συστηματική θεραπευτική προσέγγιση που αξιοποιεί τη μουσική για τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας. Χρησιμοποιώντας τη μουσική δημιουργικά επιτυγχάνεται αλληλεπίδραση και επικοινωνία.
Η ανταλλαγή μουσικών εμπειριών μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο αλλαγής και να οδηγήσει στην αναζήτηση και επίτευξη θεραπευτικών στόχων.
Η θεραπεία έρχεται ως αποτέλεσμα της μουσικής σχέσης που αναπτύσσεται μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου.
Η μουσικοθεραπεία απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και υπερήλικες με εύρος σωματικών, ψυχικών και διανοητικών αναγκών. Απευθύνεται επίσης σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες μιας δημιουργικής διαδικασίας αυτογνωσίας και ενδοσκόπησης.

Ειδική παρουσίαση για τα παιδιά & τους υπεύθυνους του νηπιαγωγείου

Στην πολυετή πορεία μας παρουσιάσαμε & παρουσιάζουμε με τον καλύτερο τρόπο, τον μαγικό κόσμο της μουσικής, σ’ ένα χώρο υψηλών προδιαγραφών, στο πιο σύγχρονο κέντρο μουσικών σπουδών & πολιτιστικών συναντήσεων, το Πυθαγόρειο Ωδείο- Centre of Modern Music..

Σήμερα λοιπόν καλούμε εσάς προσωπικά, με το σχολείο σας, να παρακολουθήσετε αυτόν τον μαγικό κόσμο της μουσικής, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο για εσάς πρόγραμμα μιας & πλέον ώρας.

Η προσφορά αυτή είναι εντελώς δωρεάν.

 

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε στους μικρούς μαθητές μια πρώτη συγκροτημένη άποψη για την μουσική, από τα πρώτα τους μαθητικά χρόνια.

 • Η παρουσίαση του προγράμματος στο ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΩΔΕΙΟ-Centre of Modern Music γίνεται μόνο πρωινές ώρες, μετά από επικοινωνία και σε συγκεκριμένο ραντεβού.
 • Επίσης η παρουσίαση του προγράμματος μπορεί να γίνει και στον δικό σας χώρο, μετά από επικοινωνία με την κα Παπαδοπούλου Βίκυ 210 8143258 vicky@pithagorio.gr        

 

 

ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΙΑ

Θεατρικό παιχνίδι

Μια δράση, η οποία περιέχει αρχές θεατρικού παιχνιδιού και απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους ή ενήλικες προσαρμοσμένη κάθε φορά, στην εκάστοτε ηλικιακή ομάδα των παιδιών.
Ως βασικό στόχο, έχει την ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών, των συναισθημάτων τους, της δημιουργικής τους σκέψης, της παρατηρητικότητας τους, της ομαδικότητας του και της αντίληψής τους για τον εαυτό τους, αλλά και τον κόσμο που τα περιβάλλει.
Τα μέσα για το σκοπό αυτό είναι το ζωντάνεμα μιας ιστορίας, ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, παιχνίδια ρόλων και άλλες ομαδικές ή ατομικές δράσεις.
Εργαλεία, μπορούν να αποτελέσουν, από ένα κείμενο ή παραμύθι, μέχρι μια ζωγραφιά, ένα μουσικό κομμάτι, μια φωτογραφία, ένα αντικείμενο ή οποιοδήποτε άλλο ερέθισμα, γόνιμο για δημιουργία.

Μουσικοκινητική
 • ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ-ΖΩΦΡΑΦΙΚΗ
 • Ένα διασκεδαστικό μάθημα για τους μικρούς μας φίλους που περιλαμβάνει μουσικοκινητικη αγωγή, θεατρικό παιχνίδι, και παιδική χορωδία.
  Μια σημαντική συνάντηση της μουσικής, του λόγου και της κίνησης που αναπτύσσει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, το ομαδικό πνεύμα και τη μουσική αντίληψη κάθε παιδιού.
  Η μουσικοκινητικη αγωγή προσφέρει μια ολοκληρωμένη βιωματική και μαθησιακή εισαγωγή στην εκπαίδευση της τέχνης της μουσικής. Χρησιμοποιώντας το σύστημα orff τα παιδιά εξοικειώνονται με τα κρούστα όργανα ανακαλύπτοντας την έννοια του ρυθμού και του ήχου, κατασκευάζουν αυτοσχέδια μουσικά όργανα και επίσης μέσα από ενδιαφέρουσες ασκήσεις μαθαίνουν να συνδυάζουν την κίνηση, τη ρυθμική αγωγή και το τραγούδι.
 • Από την άλλη, το θεατρικό παιχνίδι μας γνωστοποιεί τα μυστικά της γλώσσας του σώματος απελευθερώνοντας το μυαλό και τη φαντασία.
  Μια ολοκληρωμένη προπαρασκευαστική έκφραση όλων των εμπειριών και των συναισθημάτων που βιώνει ένα παιδί.
  Σωματική έκφραση, αυτοσχεδιασμοί, τρισδιάστατα παραμυθία και ιστορίες με πρωταγωνιστές εμάς τους ίδιους.
 • Τη μουσικοκινητική και το θεατρικό παιχνίδι έρχεται και τα συναντά η παιδική χορωδία μέσω της οποίας το παιδί μαθαίνει να τραγουδά ορθά, γνωρίζει μεγάλους σύνθετες και στιχουργούς και στη συνέχεια ερμηνεύει τα έργα τους.
  Τραγούδια όπως ο παλιάτσος και το χάρτινο καράβι του Ν. Μαυρουδή, το καραβάκι του Μ. Θεοδωράκη αλλά και το έχω ένα μυστικό του Μ. Χατζιδάκι πλαισιώνουν το ρεπερτόριο της χορωδίας.
 • Στο σύνολο όλων αυτών έρχεται η ζωγραφική η οποία ανήκει στις καλές τέχνες και είναι η τέχνη της παραγωγής ή αναπαράστασης μίας πραγματικής ή φανταστικής εικόνας, μέσω προσωπικής εργασίας, με την βοήθεια φυσικών ή και ηλεκτρονικών μέσων.
Γνωριμία με τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

Δείτε από κοντά και ακούστε σχεδόν όλα τα μουσικά όργανα. Παίξτε μαζί τους και απολαύστε τον ήχο τους.

Μαζί με τη ΜΑΜΑ

Ένα διαδραστικό μάθημα που συνδυάζει παιχνίδι, χορό και μουσική.
Το παιδί μαζί με τον γονέα και την υπόλοιπη ομάδα μαθαίνουν την έννοια της συνεργασίας και της ομαδικότητας.
Μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια εισάγουν το παιδί στον παραμυθένιο κόσμο της μουσικής.
Το μάθημα είναι απολαυστικό, εγγυάται μια χαρούμενη και παράλληλα δημιουργική ώρα για το παιδί αλλά και για τον γονέα.
Βασικός στόχος του μαθήματος είναι η κοινωνικοποίηση, η διδαχή του ομαδικού πνεύματος και φυσικά η ψυχαγωγία.
Ο γονέας έρχεται ακόμα πιο κοντά με το παιδί και με οδηγό τη φαντασία γίνονται εξερευνητές στο μαγικό κόσμο της μουσικής.

ΠΙΑΝΟ ΧΩΡΙΣ ΔΑΚΡΥΑ

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ «ΠΙΑΝΟ ΧΩΡΙΣ ΔΑΚΡΥΑ»!

Το Πυθαγόρειο Ωδείο-Centre of Modern Music καινοτομεί στην μουσική εκπαίδευση φέρνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη ρώσικη μέθοδο «ΠΙΑΝΟ ΧΩΡΙΣ ΔΑΚΡΥΑ» για παιδιά από ηλικία 3-4 ετών.
Τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία μπορούν, χωρίς καμία δυσκολία να μαθαίνουν μουσική και να εισέρχονται σιγά-σιγά στη φιλοσοφία του πιάνου.
Χρειάζονται όμως ιδιαίτερη φροντίδα επειδή δεν ξέρουν ακόμη να διαβάζουν και να γράφουν, ενώ η ικανότητα συγκέντρωσής τους είναι ακόμα περιορισμένη.
Η μέθοδος «ΠΙΑΝΟ ΧΩΡΙΣ ΔΑΚΡΥΑ» χωρίζεται σε δυο περιόδους.
Πριν να μπει ο υποψήφιος μουσικός στο όργανο, είτε είναι μικρό παιδί, είτε μεγαλύτερο, πρέπει να έχει κατακτήσει τη μουσική πνευματικά, να τη κουβαλάει στη ψυχή του, να τη φυλάει στο μυαλό του και να την ακούει με τ’ αυτί του. Σε αυτά προσπαθούμε να εστιάσουμε την πρώτη περίοδο.
Παράλληλα τα παιδιά μαθαίνουν τις νότες στο πιάνο και στο πεντάγραμμο και το θεωρητικό μέρος της μουσικής μέσα από εικόνες και δημιουργική διαδικασία, ενώ ετοιμάζουμε το σώμα τους με γυμναστική για να περάσουμε σιγά–σιγά στη δεύτερη περίοδο όπου αρχίζουν τα παιδιά να παίζουν.

Η παιδαγωγός Μελίνα Ιωαννίδου-Ιβανισεβα βασιζόμενη σε αυτή τη αρχή συνδυάζει ειδικά σχεδιασμένες εικόνες και αντικείμενα που οδηγούν μαζί με τον ήχο, το λόγο και τη κίνηση στην ανάπτυξη των κατάλληλων διαννοητικών, ψυχολογικών κινητικών ικανοτήτων του παιδιού.
Τα παιδιά με αυτό το τρόπο έρχονται πολύ σύντομα σε επαφή με το πιάνο έχοντας μια γερή βάση πάνω στην οποία μπορούν να αναπτύξουν τις μουσικές τους ικανότητες και να απολαύσουν τον υπέροχο κόσμο της μουσικής.
Στην πρώτη περίοδο ο αριθμός των παιδιών δεν ξεπερνά τα 3 άτομα ανά τμήμα.
Στην συνέχεια το μάθημα γίνεται ατομικό.

Παιδικό MUSICAL

Χορός, τραγούδι αλλά και θέατρο σε ένα συναρπαστικό μάθημα.
Το παιδί μέσα από μεγάλα θεατρικά και μουσικά έργα μαθαίνει να συνδυάζει τη κίνηση με το τραγούδι.
Η ώρα του μαθήματος είναι πραγματικά διασκεδαστική και παράλληλα απολύτως ουσιαστική καθώς είναι μια διέξοδος από την πίεση της καθημερινότητας.
Πόσο χρήσιμο να μάθουν να αποστηθίζουν κείμενα-ρόλους με ευχάριστο τρόπο! Χαρακτηριστικά musicals που θα διδαχθούν θα είναι: «Μελωδία της ευτυχίας», «Mary Poppins» και άλλα.
Τα παιδιά μέσα από το μάθημα του μουσικού θεάτρου θα εξελίξουν τις μουσικές και τις χορευτικές τους ικανότητες.
Θα μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματα τους και να κοινωνικοποιούνται, ενισχύοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.