ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Το Ομαδικό Μουσικό-θεατρικό παιχνίδι ενηλίκων αξιοποιεί τις θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής, του θεάτρου και του παιχνιδιού, στοχεύοντας στην ανάπτυξη και εξέλιξη των συμμετεχόντων μέσα από την δημιουργική έκφραση.
Με κύριο άξονα τη μουσική, το μ/θ παιχνίδι ενηλίκων δανείζεται μεθόδους από τη μουσική, τη μουσικοθεραπεία, τη θεατρική έκφραση και την εκπαίδευση ενηλίκων, αξιοποιώντας τες παράλληλα μέσα από τον αυτοσχεδιασμό.
Τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιεί είναι η μουσική ακρόαση, τα μουσικά και θεατρικά αυτοσχεδιαστικά δρώμενα, η μουσικοκινητική έκφραση και ο αυτοσχέδιος λόγος.
Απευθύνεται σε ενηλίκους με ή χωρίς προηγούμενη μουσική – θεατρική εκπαίδευση και εμπειρία. Στοχεύει στην απελευθέρωση της φαντασίας, την συναισθηματική έκφραση, τη βελτίωση της σχέσης με το σώμα, την ενίσχυση της αυτοεικόνας, τη δημιουργία εμπιστοσύνης στον εαυτό και την ομάδα, τη συνεργασία, την επικοινωνία με το “εγώ” και το “ οι άλλοι”, τη χαλάρωση, την ψυχαγωγία και τον θετικό μετασχηματισμό της προσωπικότητας των συμμετεχόντων.
Ελάτε λοιπόν να αναζητήσουμε μαζί την αλήθεια της μουσικο-θεατρικής έκφρασης, να επικοινωνήσουμε, να στοχαστούμε, να αμφισβητήσουμε τις παραδοχές μας, να γνωρίσουμε τη μουσικότητα που κρύβουμε μέσα μας με τρόπο βιωματικό, χαλαρωτικό και ψυχαγωγικό και στο τέλος, να μεταφέρουμε την αλήθεια αυτή, όπου ο καθένας επιθυμεί.
Την ομάδα συντονίζει και εμψυχώνει η Χαρά Παλαιολόγου Μουσικολόγος ΑΠΘ – Μουσικοθεραπεύτρια DipMTh, M.Ed.

Διδασκαλία … Παλαιολόγου Χαρά