Κουβέλης Αλέξανδρος

alexandros.kouvelis@gmail.com

Μπουζούκι
Μπαγλαμάς
Λαϊκή Κιθάρα
Ομαδικό Μάθημα ΚΙΘΑΡΑΣ για ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

 

Ο Αλέξανδρος Κουβέλης σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές μαθαίνοντας κιθάρα και στη συνέχεια μπουζούκι στη σχολή του Θέμη  Παπαβασιλείου όπου φοίτησε για δέκα χρόνια.
Κατέχει το πτυχίο της Αρμονίας.
Παράλληλα τελείωσε τη σχολή Πληροφορικής και Τεχνολογίας Η\Υ στο ΑΤΕΙ Λαμίας.
Η πρώτη του εμφάνιση πραγματοποιήθηκε στο νυχτερινό κέντρο «Φάρος» και συνεργάστηκε για μία σεζόν με τον αξιότιμο βιολιστή Στάθη Κουκουλάρη.
Από το 2008 βρίσκεται στο πλευρό του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Θανάση Πολυκανδριώτη με το μουσικό σύνολο «Επόμενοι».
Το 2010 ξεκίνησε τη συνεργασία με το σπουδαίο δεξιοτέχνη του Μπουζουκιού και δάσκαλο Μανώλη Μιχαλάκη.
Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Παναθηναϊκό Στάδιο,  στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης  στο Θέατρο Badminton  κ.α.
 Ήταν  βασικό μέλος της Ελληνικής Ορχήστρας στα κρουαζιερόπλοια της Celestyal Cruise και στην ιστορική θαλαμηγό Christina O του Αριστοτέλη Ωνάση.
Επίσης έχει στο ενεργητικό του συναυλίες στο Brisbane και στο Sydney της Αυστραλίας.
Έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές όπως: Ρυθμός Stage, Γυάλινο μουσικό θέατρο, Ιανός, Στων αγγέλων τα μπουζούκια, Ρίζες, Παυσίλυπον, Πέραν, Ιβιλάι, Καλλιπάτειρα κ.α.
Μέχρι στιγμής έχει στο ενεργητικό του σημαντικές συνεργασίες με καθιερωμένους καλλιτέχνες όπως τον μαέστρο και μουσικοσυνθέτη Γιώργο Κατσαρό, Ρία Κούρτη το Γιάννη Κότσιρα, τον Δημήτρη Μπάση, τον Στέλιο Διονυσίου, το Μιχάλη Δημητριάδη, την Μαρία Σουλτάτου, Στέλλα Κονιτοπούλου κ.ά.
Το 2019 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Χωρίς εσένα τίποτα» από το όγδοο Μusic Group σε μουσική δική του και ερμηνεία της Χριστίνας Μιχαλάκη.