ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΟΠΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ

ΤΡΙΤΗ 10 Απριλίου 2007 – ΣΑΒΒΑΤΟ 14 Απριλίου 2007

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Ημέρα ΤΡΙΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Αναχώρηση από το Ωδείο στις 08:00 & μεταφορά στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με πούλμαν.
Αναχώρηση με ΟΑ για Μιλάνο την πρωτεύουσα του Βορρά στις 10:30.
Άφιξη στο αεροδρόμιο του Μιλάνου LINATE 12:00
Μεταφορά στο Ξενοδοχείο μας & τακτοποίηση.
Ακολουθεί μια πρώτη γνωριμία με το κέντρο της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε το πιο μεγαλοπρεπές κτίριο του Μιλάνου, τον Καθεδρικό Ναό, θα διασχίσουμε την περίφημη σκεπαστή στοά ΓΚΑΛΛΕΡΙΑ ΒΙΤΟΡΙΟ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΕ ΤΟΥ Β΄ & θα δούμε το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ & το ΜΟΥΣΕΙΟ του.
Συνεχίζοντας την περιήγησή μας βλέπουμε το ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΡΙΝΟ (το σημερινό Δημαρχείο) & ακολουθούμε την VIA MANTONI, κεντρική αρτηρία, πλαισιωμένη με ωραία κτίρια του 19ου αιώνα για να καταλήξουμε στον πιο διάσημο δρόμο του Μιλάνου, την VIA MONTE NAPOLEONE, με τους ξακουστούς οίκους μόδας.
Επισκεπτόμαστε επίσης, την πλατεία S.BABILA, με την ομώνυμη Εκκλησία, που θεωρείται η αρχαιότερη της πόλης.
Αργά το απόγευμα συγκέντρωση σε καθορισμένο σημείο του κέντρου & επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Διανυκτέρευση .

2η Ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : ΜΙΛΑΝΟ

Αφού προγευματίσουμε στο Ξενοδοχείο, αναχωρούμε για μια όμορφη εκδρομή στην Πάρμα, μια πόλη με μεγάλη άνθηση στη Μουσική & τις Τέχνες, γενέτειρα των μεγάλων Μουσουργών, ΒΕΡΝΤΙ & ΤΟΣΚΑΝΙΝΙ.
Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό με το υπέροχο οκταγωνικό Βαπτιστήριο, το ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΤΖΙΟ, την κεντρική Πλατεία GARIBALDI, το μεγαλοπρεπές PALAZZO DELLA PILOTA, με το Θέατρο FARNEZE κ.ά.
Ελεύθερος χρόνος στην όμορφη επαρχιακή πόλη όπου μπορούμε να γευματίσουμε.
Επιστροφή στο Μιλάνο το απόγευμα.
Ελεύθερος χρόνος για ψώνια.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα ΠΕΜΠΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : ΠΑΡΜΑ
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε την ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΜΠΡΕΡΑ, η οποία στεγάζεται στο Μέγαρο Μπρέρα, κτίριο του 19ου αι. για να θαυμάσουμε την αξιόλογη συλλογή έργων της Ιταλικής Ζωγραφικής, από τον 14ο – 20ο αιώνα.
Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα.
Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο CASTELLO SFORZESCO, τον Πύργο της οικογενείας SFORTZA, ο οποίος στεγάζει σημαντικές εκθέσεις γλυπτικής, ζωγραφικής & Μουσικών Οργάνων.
Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στο Εμπορικό & Ιστορικό Κέντρο.
Επιστροφή στο Ξενοδοχείο.
Προετοιμασία για την Όπερα ADRIANA LECOUVREUR (Francesco Cilea) σταθμός στην ιστορία της Σκάλας του Μιλάνου στις 20:00
Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ

Ολοήμερη επίσκεψη στη λίμνη ΚΟΜΟ – τρίτη μεγαλύτερη λίμνης της Ιταλίας- βαθύτερη λίμνη στην Ευρώπη –Βάθος 410 μ.
Συνολική Διάρκεια εκδρομής: περίπου 9 ώρες
Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης.
Επίσκεψη στην Βασιλική του S. ABBONDIO (Εκκλησία Ρωμανικού τύπου με θαυμάσιες τοιχογραφίες)
Ρομαντικός γύρος της λίμνης με πλοίο, (προαιρετικό) με το γραφικό νησάκι “ ISOLA COMANICA” & τα επιβλητικά βουνά που την περιβάλλουν.
Επιστροφή στο Μιλάνο
Πριν την επιστροφή στο ξενοδοχείο, μπορεί κανείς να γευθεί τα μοναδικά παγωτά στο RIVARENO GELATO, ένα από τα πιο ονομαστά «στέκια» παγωτού!!!
Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : ΜΙΛΑΝΟ –ΑΘΗΝΑ

Μετά από το πρόγευμα επισκεπτόμαστε την Πλατεία S. ABROLIO, για να δούμε την ομώνυμη Εκκλησία, αφιερωμένη στον Πολιούχο της πόλης.
Κατόπιν, θα επισκεφθούμε την Εκκλησία των Τριών Χαρίτων, όπου φυλάσσεται ο Θησαυρός του LEONARDO DA VINCI, «ο Μυστικός Δείπνος».

Ελεύθερος χρόνος στην πόλη για μεσημεριανό γεύμα και τις τελευταίες αγορές!
Εν συνεχεία αναχωρούμε για το αεροδρόμιο (16:00 περίπου) για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.
Malpensa ΟΑ Αναχώρηση 19:30
Άφιξη στην ΑΘHΝΑ 22:55
Μεταφορά από το αεροδρόμιο, με πούλμαν, στο Ωδείο.

Μουσική : G. ROSSINI

 

Όταν ακούμε «Σταχτοπούτα»ο νους μας πάει στα παιδιά.

Όταν βλέπουμε την όπερα του Gioacchino Rossini βρίσκουμε όλα τα υλικά για ένα τέλειο μουσικό παραμύθι!

Η νεράιδα του παραμυθιού και νονά της Σταχτοπούτας αναλαμβάνει να διηγηθεί το παραμύθι

Ο πρίγκιπας Ραμίρο, γυρνώντας από μακρινό ταξίδι, μαθαίνει ότι ο πατέρας του έχει αφήσει ρητή εντολή να παντρευτεί, αλλιώς θα χάσει το στέμμα.

Τόσο ο ίδιος ο πρίγκιπας όσο και ο δάσκαλός του και ο συμβουλάτοράς του, θέλουν η γυναίκα που θα γίνει βασίλισσα να είναι όχι μόνο όμορφη, αλλά να έχει και καλό χαρακτήρα και καλή καρδιά.

Ο δάσκαλος αναλαμβάνει να τη βρει.

Γυρίζει από σπίτι σε σπίτι, ώσπου φτάνει στο αρχοντικό ενός ξεπερασμένου αριστοκράτη, του Δόν Μανίφικο, που ζει εκεί με τις κόρες του, τη Θίσβη και τη Κλορίντα, και την προγονή του την Αντζελίνα (Σταχτοπούτα), της οποίας την καλοσύνη εκμεταλλεύονται και οι τρεις.

Σε λίγο φτάνουν στο σπίτι οι απεσταλμένοι του πρίγκιπα Ραμίρο για να προσκαλέσουν τις κοπέλες στη γιορτή του παλατιού.

Εκεί ο πρίγκιπας θα διαλέξει τη βασίλισσά του.

Οι δυο κακές αδελφές φέρονται άσχημα στην Σταχτοπούτα.

Ο δάσκαλος μεταμφιέζεται σε ζητιάνο και μπαίνει στο σπίτι να δοκιμάσει το χαρακτήρα της καθεμίας.

Επιτέλους βρήκε τη γυναίκα που ζητούσε!

Η Ατζελίνα είναι η ιδανική σύντροφος για τον πρίγκιπα μαθητή του.

Πατέρας και κόρες ετοιμάζονται για το χορό.

Ο πρίγκιπας Ραμίρο για να είναι σίγουρος πως η γυναίκα των ονείρων του θα διαλέξει αυτόν και όχι τα πλούτοι του και το αξίωμα του, αλλάζει ρόλο και ρούχα με τον πιστό του υπηρέτη Ντανίνι.

Έρχεται λοιπόν, στο σπίτι ο «υπηρέτης» για να αναγγείλει την άφιξη του «πρίγκιπα».

Ο «υπηρέτης» μόλις αντικρίζει τη Σταχτοπούτα …

 

Ποιο θα είναι το τέλος της ιστορίας μας θα το μάθουν οι μικροί μας φίλοι στην Παιδική μας Σκηνή στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ.


ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ

 

από ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 Ιανουαρίου 2009 έως & Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Η Βιέννη (Wien) είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας και ένα από τα ομόσπονδα κρατίδιά της.Με πληθυσμό περίπου 1.600.000 κατοίκων, αποτελεί την μεγαλύτερη πόλη καθώς και το πολιτικό, πολιτισμικό και οικονομικό κέντρο της χώρας.Η Βιέννη είναι χτισμένη σε υψόμετρο 170 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, μεταξύ του Δούναβη στα ανατολικά και δασωδών υψωμάτων στα δυτικά. Είναι το μικρότερο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Αυστρίας, εκτείνεται σε 414 km2 και βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χώρας. Αποτελεί κομβικό σημείο ανάμεσα στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη. Είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια του Δούναβη, σε γεωγραφική θέση με μεγάλη οικονομική σημασία καθώς βρίσκεται στην διασταύρωση δυο μεγάλων φυσικών οδών της Κεντρικής Ευρώπης.
Ιδρύθηκε περίπου το 500 π.Χ., αρχικά ως κελτικός οικισμός. Βιέννη σημαίνει πολιτισμός. Και δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς. Θα το αισθανθείτε από τον αέρα της πόλης που αφήνει την εντύπωση ότι χορεύει στους ήχους των συνθέσεων του Μότσαρτ , του Μπετόβεν, του Γιόχαν Στράους. Η Βιέννη διαθέτει 30 συνολικά σκηνές θεάτρου 98 κινηματογράφους, 7 αίθουσες συναυλιών 71 μουσεία. Στο Μπελβεντέρε εκτίθενται έργα των μεγάλων της νεότερης ζωγραφικής και γλυπτικής (12ο-16o αιώνα) όπως είναι ο Κλιμπτ, ο Κοκοτσκό, ο Σίλε. Στο Κουνστάλε μπορείτε να δείτε ότι πιο μοντέρνο έχει να παρουσιάσει η σύγχρονη ζωγραφική και γλυπτική ενώ το Κουνστχάους (Kunsthansewien) που είναι κτισμένο με ένα πρωτοποριακό στυλ, στους 4 ορόφους στεγάζει τα έργα -περίπου 700- του δημιουργού του, ζωγράφου Hundertwasser, ο οποίος χρησιμοποιεί περί τα 1.100 χρώματα!!
Από τον ίδιο είναι σχεδιασμένο και το κτίριο για την καύση και ανακύκλωση των σκουπιδιών. Και βέβαια δεν νοείται Βιέννη χωρίς να δοκιμάσετε τον Ζάχερ Τόρτε το περίφημο Κέικ σοκολάτα που μπορείτε να το βρείτε σε πολλά ζαχαροπλαστεία, αλλά αν θέλετε το … «ορίτζιναλ» τότε μόνο στο ζαχαροπλαστείο ΖΑΧΕΡ που κατασκευάζουν με τη συνταγή που χρησιμοποιείτο για τον Φρανς Ζόζεφ (όπως θέλει ο μύθος). Το 15 π.Χ., η Βιέννη ήταν συνοριακή πόλη (με το όνομα “Vindóbona”), προπύργιο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ενάντια στις γερμανικές φυλές του Βορρά. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, η Βιέννη ήταν έδρα της δυναστείας Μπάμπενμπεργκ και το 1440 αποτέλεσε έδρα της δυναστείας των Αψβούργων, οπότε κι έγινε τελικά η πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και πολιτιστικό κέντρο για τις τέχνες, τις επιστήμες και τη μουσική. Οι οθωμανικές εισβολές στην Ευρώπη στο 16ο και 17ο αιώνα σταμάτησαν δύο φορές ακριβώς έξω από τη Βιέννη (το 1529 και με τη μάχη της Βιέννης το 1683). Το 1784 στην Βιέννη κυκλοφόρησε η Εφημερίς, η πρώτη ελληνική εφημερίδα. Κατά την ίδια περίοδο η πόλη έγινε και η αφετηρία διάδοσης του καφέ στην Ανατολική Ευρώπη. Το 1805, η πόλη έγινε πρωτεύουσα της Αυστριακής Αυτοκρατορίας – και αργότερα της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας – και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της φιλοξενίας του Συνεδρίου της Βιέννης το 1815.
Το 1918, μετά από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Βιέννη έγινε πρωτεύουσα της πρώτης Αυστριακής Δημοκρατίας. Μεταξύ του 1938 οπότε προσαρτήθηκε στη Ναζιστική Γερμανία (Anschluss) και του τέλους του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, η Βιέννη έχασε τη θέση της ως πρωτεύουσα από το Βερολίνο. Το 1945, οι Σοβιετικοί ξαναπήραν την πόλη από τους Γερμανούς. Μετά το 1945, η Βιέννη έγινε πάλι η πρωτεύουσα της Αυστρίας. Αρχικά διαιρέθηκε και αυτή, όπως και το Βερολίνο σε τέσσερις ζώνες υπό συμμαχική διοίκηση. Αργότερα, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, έγινε κέντρο για τη διεθνή κατασκοπεία μεταξύ δυτικού και ανατολικού μπλοκ. Το 1976 εγκαινιάστηκε το Μετρό Βιέννης. Η σημερινή Βιέννη παρουσιάζεται στον επισκέπτη ως αποτέλεσμα έντονης δόμησης του 19ου αιώνα, ειδικά με την επιβλητική Ρίνγκστράσσε (Ringstraße, κυκλική λεωφόρος), με μέγαρα όπως την Όπερα (Staatsoper), το δημαρχείο, το κοινοβούλιο, μουσεία, παλάτια κλπ.
Χαράχτηκε ανάμεσα στο 1858 και το 1865 και το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι περίπου τέσσερα χιλιόμετρα.
Ο εμπορικός δρόμος είναι η Κέρτνερ Στράσε (Kärntner Straße) στο κέντρο, με καταστήματα τουριστικά ή ειδών πολυτελείας, αλλά τα πολυκαταστήματα και εμπορικά μαγαζιά είναι στην Mariahilfer Strasse. Τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα περιλαμβάνουν τα αυτοκρατορικά παλάτια του Hofburg και του Σένμπρουν (στα οποία λειτούργησε επίσης ο πρώτος ζωολογικός κήπος του κόσμου, Tiergarten Schönbrunn), μαζί με διάφορες σχολές τέχνης (συμπεριλαμβανομένης της Αλμπερτίνα, του KunstHausWien και του Kunstforum), τα δίδυμα μουσεία Kunsthistorisches και το μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Technisches Museum. Καθένα από αυτά δέχεται περισσότερους από 250.000 επισκέπτες ετησίως. Σημαντικό αξιοθέατο, επίσης, είναι και ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου. Οι περιοχές που συνδέονται με τους πολλούς συνθέτες που έζησαν στη Βιέννη έχουν γίνει “περιοχές λατρείας”, όπως οι διάφορες κατοικίες του Μπετόβεν και το νεκροταφείο του Αγιου Μαρξ (κενοτάφιο του Μότσαρτ).
Στα κυριότερα πολιτιστικά σημεία περιλαμβάνονται το Burgtheater και η Όπερα (Staatsoper). Στην πλατεία Μικαέλερπλάτς (Michaelerplatz) βρίσκεται το Λως Χάους (Looshaus).
Όταν κατασκευάστηκε το 1910 από τον πρωταγωνιστή τις σύγχρονης αρχτεκτονικής Άντολφ Λως προκάλεσε πολλές αντιδράσεις λόγω της αυστηρής του εμφάνισης. Από σημερινή άποψη το κτίριο όμως φαίνεται να είναι ένα άριστο δείγμα μιας απλής και πολυτελούς κλασικής αρχιτεκτονικής. Την ίδια εποχή ο φιλόσοφος Λούντβιχ Βιτγκεστάϊν σχεδίασε και έχτισε μια σύγχρονη έπαυλη για την αδελφή του. Η σύγχρονη αρχιτεκτονική είναι επίσης παρούσα, με το Γκαζόμετρο, τον πύργο της χιλιετίας, τις κατοικίες Karl-Marx-Hof, το Hundertwasserhaus και την πόλη του ΟΗΕ.

 

Πρόγραμμα
• Αναχώρηση & επιστροφή από το ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΩΔΕΙΟ με πούλμαν.
• Αεροπορική εταιρεία AUSTRIAN AIRLINES.
• Διαμονή (4 νύχτες) σε ξενοδοχείο ***** Renaissance.

• Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά.

• Ημιδιατροφή (4 γεύματα συνολικά).

• Μεταφορά από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο και αντίστροφα.

• Ξενάγηση πόλης

• Ξενάγηση Schönbrunn Schloss.

• Εκδρομή στα Βιεννέζικα Δάση.

• Εκδρομή στο Baden.

• Μεταφορά σε μουσείο της επιλογής μας ή βραδινής εξόδου.

• Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός.

• Έμπειροι συνοδοί του γραφείου.

• Συνοδοί του Πυθαγορείου Ωδείου.

• Ταξιδιωτική ασφάλιση με δυνατότητα πρόσθετης ασφάλισης αποσκευών.

• Ταξιδιωτικά έντυπα.

• Φ.Π.Α

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/1/2009 ΑΘΗΝΑ ΒΙΕΝΝΗ
13:15 Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στο γκισέ της OLYMPIC AIRWAYS πτήση ΟΑ για Βιέννη. Μας περιμένει ο αρχηγός της εκδρομής με την ένδειξη JOY tours.
15:25 Πτήση για Βιέννη με OS 1014.
16:45 Άφιξη στο αεροδρόμιο της Βιέννης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Πρώτη γνωριμία με την πόλη.
19:30 Δείπνο σε αυστριακή ταβέρνα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/1/2009 ΒΙΕΝΝΗ
08:00 Πρωινό
09:00 Πρωινό
09:15 Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης και του παλατιού Schonbrunn.
13:30 Γεύμα με γεύσεις από την αυστριακή κουζίνα.
18:15 Αναχώρηση για το Musikverein – κονσέρτο με μουσική J. Strauss.
19:30 Δείπνο σε αυστριακή ταβέρνα.

www.mozart.co.at
ΚΥΡΙΑΚΗ 4/1/2009 ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΕΝΝΗ
08:00 Πρωινό
09:30 Πρωινό
09:45 Αναχώρηση για το μουσικό tour στη πόλη της Βιέννης .
Ξενάγηση στην Εθνική Όπερα και στο σπίτι του W. A. Mozart.

13:30 Γεύμα σε γνωστό παλιό εστιατόριο της Βιέννης.

Το απόγευμα πίνουμε καφέ στο MUSEUM KAFFE, το στέκι των καλλιτεχνών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/1/2009 ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ
07:30 Πρωινό
08:30 Πρωινό
08:45 Εκδρομή στα Βιεννέζικα δάση.
13:30 Γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα σε κρασοχώρι.
Ελεύθερο απόγευμα για ψώνια και καφέ.

ΤΡΙΤΗ 6/1/2009 ΒΙΕΝΝΗ ΑΘΗΝΑ
07:00 Πρωινό
08:00 Πρωινό
09:00 Πρωινό
10:00 Πρωινό – Check out
10:30 Αναχώρηση για το αεροδρόμιο.
13:25 Επιστροφή με την πτήση ΟS 1011 για Αθήνα
13:35 Άφιξη στην Αθήνα