ΑΔΑΜ  ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ

adamballet@yahoo.gr

Σύγχρονο Τραγούδι

 

Σπούδασε τραγούδι και θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο παίρνοντας πτυχίο κλασικού τραγουδιού.
Σπούδασε δύο χρόνια στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.
Συμμετείχε με υποτροφία σε θερινό σεμινάριο για τζαζ και μιούζικαλ στη Βοστώνη.
Έχει συμμετάσχει στις θεατρικές παραγωγές:
Magic of the Musicals (2006)
Escape (2008)
Το Παραμύθι του Τσάρου Σαλτάν Εθνική Λυρική Σκηνή (2008)
Η Νυχτερίδα (Ε.Λ.Σ 2009)
Το Κλουβί με τις Τρελές (Θέατρο Παλλάς 2009)
Τρεις Κόρες εν Καμίνω (Θέατρο Badminton 2011)
Πριγκίπισσα Ανέλια (2011)
Η Παναγία των Παρισίων (2011-2012)
Θα σε πάρω να φύγουμε (Θέατρο Badminton 2013)
Θα περάσει και αυτό (Θέατρο Badminton 2014)
Ζέβρα πιτζάμα (Θέατρο Badminton 2014)
Η Μαρίνέλα συναντά την Βέμπο.

Έκανε φωνητικά στον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovoice το 2010 (Αυστρία), στο τραγούδι Time to Believe (Αθήνα), ενώ το 2016 αποτέλεσε μέλος της ελληνικής κριτικής επιτροπής της Eurovision.
Το 2017 συμμετείχε στα βραβεία Madwalk τραγουδώντας ένα tribute act για τον George Michael ερμηνεύοντάς το Different Corner.
Εμφανίστηκε σε μια σειρά προσωπικών συναυλιών και παραστάσεων, ανάμεσα στις οποίες οι Throwback Storiesκαι Come fly with me, σε χώρους όπως το Ηalf Note Jazz Club, το Faust bar-theatre-art, το Dizzy Miles, η Μουσική Σκηνή Βackstage του Θεάτρου Badminton, Μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης, η μουσική σκηνή Σφίγγα καθώς και σε πολιτιστικούς χώρους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Συνεργάστηκε με αρκετούς Έλληνες τραγουδιστές και δημιουργούς, όπως Φωτεινή Δάρρα, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μαντώ, Σία Κοσκινά, Μίμης Πλέσσας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιάννης Μαρκόπουλος, Μαρινέλλα, Δημήτρης Καλαντζής , Ηρώ, Γιώργο Κατσαρό κ.α.
Το 2015 κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο με τίτλο ‘’Σαν Ταινία‘’ όπου μουσική για τον δίσκο έχει γράψει ο Γιάννης Σπανός, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, η Σίσσυ Βλαχογιάννη και στίχους η Μαρίζα Ρίζου, ο Ion Standis και ο Σταυρός Σταυρού.
Το 2017 κυκλοφόρησε digital single σε μουσική Ανδριάνας Μπάμπαλη και στίχους Νίκου Μωραΐτη, το τραγούδι με τίτλο ‘’τα Σ’ αγαπώ’’.
Από το 2018 διδάσκει ως καθηγητής μοντέρνου τραγουδιού.