ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΩ
chryso.stamatopoulou@yahoo.gr
www.chrysilia.com


Σύγχρονο Τραγούδι

Vocal Lab

Η Χρυσώ Σταματοπούλου είναι Καθηγήτρια Φωνητικής (πτυχίο με άριστα παμψηφεί και τιμητική διάκριση στο Μοντέρνο Τραγούδι), επαγγελματίας τραγουδίστρια, συνθέτις και ηθοποιός musical.

Είναι η βασική δημιουργός και τραγουδίστρια της ρομαντικής folk metal band “Chrysilia“.

Είναι γνωστή για τις τρεις δισκογραφικές δουλειές της (“Σαν Άνεμος” 2000, “Ακατόρθωτο” 2012, “Et in Arcadia ego” ως lead singer των folk metallers Chrysilia- 2017) και για τη συμμετοχή της στο δημοφιλές τηλεοπτικό μουσικό show “Amstel live” του “Σκάι”.

Είναι αδελφή της γνωστής τραγουδίστριας Μαντώς και κόρη του jazz πιανίστα Νίκου Σταματόπουλου και της σοπράνο Μαίρης Απέργη.

Στην ηλικία των 13 ετών κέρδισε για την Ελλάδα τη δεύτερη θέση στη μουσική στο διαγωνισμό της UNICEF “Danny Kaye Awards” και έχει συμμετάσχει δύο φορές στο διαγωνισμό της Eurovision, τo 2003 με την Ελλάδα και την αδελφή της, Μαντώ, και με τη Λευκορωσία το 2005.

Το 2002-2003, πρωταγωνίστησε στο πρώτο της μιούζικαλ, στο ρόλο της “Taptim”, αντικαθιστώντας την Ευρυδίκη στο μιούζικαλ “Ο Βασιλιάς κι Εγώ” της Μιμής Ντενίση.

Το 2014-2015 συμμετείχε σε μία από τις μεγαλύτερες για τα ελληνικά δεδομένα παραγωγές μιούζικαλ, την “Μελωδία της Ευτυχίας” στο Παλλάς, σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου.

Ο πρώτος δίσκος του συμφωνικού ροκ συγκροτήματός της “Chrysilia“, σε συνεργασία με τον παραγωγό Bob Katsionis (Firewind, Outloud) και τον συν-συνθέτη Elias Pero (Sovereign) έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις καλύτερες δισκογραφικές δουλειές του 2017, με διεθνή διανομή και τεράστια απήχηση.

Κυκλοφόρησε από τη Φινλανδική Lion Music. Με το συγκρότημά της έδωσαν συναυλίες σε φεστιβάλ στην Ελλάδα, στην Ολλανδία και ήταν το support συγκρότημα στους θρυλικούς Uriah Heep το Φεβρουάριο του 2019.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, συμμετείχε στη μοναδική παράσταση ”Classic Rock” στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, όπου ερμήνευσε μπροστά σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο γνωστές Rock επιτυχίες με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της Πράγας και της ΚΟΑ (Κρατική οχήστρα Αθηνών).