Κατερίνα Ψυλλάκη

Κατερίνα Ψυλλάκη

psillaki@pithagorio.gr

Πιάνο

Γεννήθηκε στη Ρόδο.
Ξεκινάει μαθήματα πιάνου με την Τούλα Μεταξά στο Εθνικό Ωδείο Χολαργού.
Παίρνει το Πτυχίο της 19 χρονών με Άριστα Παμψηφεί.
Στο μάθημα της μουσικής Δωματίου παίρνει ιδιαίτερο έπαινο απ΄ τον βιολιστή και μαέστρο Βύρωνα Κολάση.
Συνεχίζει για δίπλωμα με τη διευθύντρια του κεντρικού Εθνικού Ωδείου Χαρά Καλομοίρη.
Παίρνει το δίπλωμα της με Άριστα Παμψηφεί και Βραβείο το 1993. Συμμετέχει ενεργά σε σεμινάρια με καθηγητές διεθνούς φήμης όπως: Gannev-Germaine Mounier-Μουζάλα όπου και διακρίνεται.
Συγχρόνως δίνει ρεσιτάλ στην Αίθουσα Παρνασσός, στο Εθνικό Ωδείο Φαλήρου αλλά και στο Κολλέγιο Eastbourn στο Λονδίνο με μεγάλη επιτυχία.
Εργάζεται από το 1985 στο Εθνικό Ωδείο Χολαργού & Παπάγου & από το 1988 στο παράρτημα Αμαρουσίου.
Παρακολουθεί σεμινάρια μουσικής εκπαίδευσης και παιδαγωγικής με τους Χαρατσή–Μουζάλα–Χατζηνίκο που εμπλουτίζουν τις γνώσεις της και αναβαθμίζουν το εκπαιδευτικό της επίπεδο.
Από το 2001 διδάσκει & στο Πυθαγόρειο Ωδείο, όπου συμμετέχει σε όλες του τις εκδηλώσεις και παρακολουθεί διαλέξεις και σεμινάρια με τη διεθνούς φήμης πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου.
Το 2007 συνεργάστηκε με το μαέστρο και συνθέτη Αχιλλέα Βουρλιωτάκη σε μια πρωτοποριακή συναυλία στο Πυθαγόρειο Αμφιθέατρο και στον Ιανό με τον τίτλο “Απ’τη Δύση στην Ανατολή” παρουσιάζοντας έργα κλασσικής εποχής με πιάνο και μπουζούκι.
Από το 2011 συμμετέχει σε συναυλίες με το μουσικό σχήμα “5 γυναίκες 2 πιάνα”.
Από το 2014 παρακολουθεί εξειδικευμένα μαθήματα διδασκαλίας πιάνου, από την έφορο της σχολής πιάνου του Πυθαγορείου ωδείου Αγάθη Λεϊμονή.