ΠΕΖΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ
nikipezo111@gmail.com


Ακορντεόν

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε τα μαθήματα μουσικής σε ηλικία 4 ετών.
Ολοκλήρωσε τις μουσικές της σπουδές παίρνοντας πτυχίο και δίπλωμα πιάνου, πτυχίο ακορντεόν και πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας με άριστα παμψηφεί, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα κλασικής κιθάρας σε επίπεδο πτυχίου στο Ελληνικό Ωδείο.
Έδωσε πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, ως σολίστ και με σύνολα μουσικής δωματίου, ενώ έχει ηχογραφήσει για το Ελληνικό Ραδιόφωνο.
Συμμετείχε στην 1η παγκόσμια μουσική συνάντηση γυναικών το 1997, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.
Έχει γράψει συνθετικό έργο, αποτελούμενο από 2 Suites, ελεγείες, Tango libero, 12 Ballades (στίχοι–μουσική– ενορχήστρωση), έργα για solo piano, solo accordeon, καθώς και μουσική για θέατρο (ενηλίκων και παιδιών).
Ήταν μέλος του group «ad libitum», την περίοδο 1991-1994, με πολλές συναυλίες στο ενεργητικό του.

Τα 3 τελευταία χρόνια δημιούργησε το μουσικό σύνολο «a piacere», που ερμηνεύει και δικά της έργα και το καλλιτεχνικό σχήμα «con fuoco», με βιολί-ακορντεόν-πιάνο-βιολοντσέλο, 2 φωνές και 2 χορευτές.
Επίσης την άνοιξη του 2015 ολοκληρώνεται η δημιουργία παιδικού κύκλου 8 τραγουδιών στο studio του Πυθαγορείου ωδείου, προσφορά στο ορφανοτροφείο Πεντέλης.
Μετά από 30 χρόνια συνεχούς διδασκαλίας, έχοντας δώσει πτυχία και έχοντας σχηματίσει δημιουργικά σύνολα με μαθητές της, συνεχίζει την διδακτική της πορεία στο Πυθαγόρειο Ωδείο.