ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ-ΙΒΑΝΙΣΕΒΑ ΜΕΛΙΝΑ

melinaioannidou@yahoo.com

ΠΙΑΝΟ χωρίς ΔΑΚΡΥΑ

Γεννήθηκε στην Λιθουανία όπου ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου με την Vanda Sharkouvene και αργότερα με την  Tamara Prokopovich στην Μουσική Ακαδημία της Klaipeda.
Το 1993 επαναπατρίσθηκε στην Ελλάδα όπου συνέχισε της σπουδές της στο Απολλώνιο Ωδείο απ’ όπου πήρε Πτυχίο πιάνου με άριστα παμψηφεί και έπαινο.
Ολοκλήρωσε  τις σπουδές της  στο Ωδείο Πρωτοπορία απ’ οπου πήρε Δίπλωμα με άριστα παμψηφεί, διάκριση και πρώτο βραβείο.
Το 1998  έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου της Χ.Ο.Ν όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο για σόλο πιάνο και το 1999 το πρώτο βραβείο στα τέσσερα χέρια.Παράλληλα ασχολήθηκε με τον χορό.
Το 1993 μαζί με την χορογράφο μητέρα της  Εμορφίλη Ιωαννιδου ίδρυσε το χοροθέατρο “Μικρά αστέρια”, με το οποίο δημιούργησε και παρουσίασε πρωτότυπες μουσικοχορευτικές παραστάσεις.
Το 2000 ίδρυσε με τον Χρίστο Τζίφακι συγκρότημα Flamenco Aire με το οποίο εμφανίστηκε σε πολλά φεστιβάλ, όπου είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με  Έλληνες και ξένους χορευτές και μουσικούς, μεταξύ των οποίων και η περίφημη χορεύτρια του flamenco Carmen Cortez.
To 2002 γνώρισε την Ρωσίδα παιδαγωγό του πιάνου Tatiana  Galperina.
Βλέποντας τον τρόπο με τον οποίον δίδασκε πιάνο τα μικρά παιδιά (από ηλικίας 2 ετών) αποφάσισε να εμβαθύνει στην παιδαγωγική του πιάνου, με σκοπό να συγκεράσει την γνώση και την εμπειρία που απέκτησε σ’ εναν τρόπο που να μυεί τα μικρά παιδιά στη μουσική και στην τέχνη του πιάνου.
Έτσι δημιουργεί την μέθοδό “Πιάνο χωρίς δάκρυα” την όποια έχει παρουσιάσει σε ανοικτά μαθήματα και σεμινάρια πιάνου.