Γρηγοριάδου Κατερίνα

Γρηγοριάδου Κατερίνα

kgrigoriadou@hotmail.com

Πιάνο

Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σε μικρή ηλικία άρχισε τις σπουδές του πιάνου στο Εθνικό Ωδείο με την Ειράγδα Τουρναβίτου.
Πτυχίο πιάνου το 1996 με Άριστα παμψηφεί.
Απόφοιτος Προτύπου Σχολής Αναβρύτων.
Πτυχιούχος Παντείου Πανεπιστημίου. Πτυχιούχος Ειδικού Αρμονίας το 1998 με Άριστα παμψηφεί και καθηγητή τον κ. Δημ. Τουρναβίτη.
Δίπλωμα πιάνου το 1999 από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας με Άριστα παμψηφεί και Β΄ βραβείο, με διδασκαλία και επίβλεψη της καθηγήτριας Ευγ. Τσόπελα και τη συμπαράσταση του καθηγητού Γ. Πατεράκη.
Υπότροφος Ωνάσειου Ιδρύματος και Μεταδιπλωματικές σπουδές στο College of Franz Liszt Music Academy της Βουδαπέστης με καθηγητές τους Ervin Nagy και Ferenc Rados.
Ακολούθησαν περαιτέρω μεταπτυχιακές σπουδές solo αλλά και μουσικής δωματίου στην Royal Scottish Academy of Music and Drama της Γλασκώβης, όπου αποφοίτησε, υπό τον καθηγητή John Twhaites καθώς και τον καθηγητή Fali Pavri.
Έχει εργασθεί και πραγματοποιήσει πλήθος εμφανίσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Από το 2006 ζει και εργάζεται στην Αθήνα, είναι μέλος του πιανιστικού duo με την N. Osenchakova καθώς και του group του Χ. Καρούσου. Από το 2014 παρακολουθεί εξειδικευμένα μαθήματα διδασκαλίας πιάνου, από την έφορο της σχολής πιάνου του Πυθαγορείου ωδείου Αγάθη Λεϊμονή.
Το 2015 συμμετείχε σε παγκόσμιο διαγωνισμό πιάνου στη BARCELONA P.G της Ιταλίας στη κατηγορία Μουσικής Δωματίου “ΣΟΛΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ” μαζί με την Παπαπαναγιώτου Ολυμπία, με αποτέλεσμα να πάρει το Α! Βραβείο με βαθμό 98/100