Γράβαρη-Χηράτου Ειρήνη

Γράβαρη-Χηράτου Ειρήνη

irenehiratou@gmail.com

Βιολί

Γεννήθηκε στην Κύπρο και ξεκίνησε μαθήματα βιολιού το 1972 με τον κ. Χρήστο Μάρκου στη Σχολή Δήμου Λεμεσού (παράρτημα Trinity College of London).
1976 Οκτώ Grade βιολιού, με άριστα και τιμητική διάκριση.
1978-1985 Ανώτατες σπουδές στο Μουσικό Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Μόσχας με καθηγήτρια στο βιολί, την Υulia Abramovna Brayburg. Mεταπτυχιακός τίτλος σπουδών “Master of Arts in Education”.
Από το 1985 ζεί μόνιμα στην Αθήνα όπου εργάζεται ως καθηγήτρια βιολιού αλλά και ως μουσικός παιδαγωγός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ παράλληλα ασκεί την ιδιότητα της σαν συγγραφέας.
Έχει συνεργαστεί με την Ελληνική δημοτική και ιδιωτική ραδιοφωνία, τόσο σαν παραγωγός μουσικών εκπομπών όσο και σαν συγγραφέας παιδικών παραμυθιών και εκπομπών λόγου.
Στίχοι της πάνω σε κλασσικά εικονογραφημένα παραμύθια κυκλοφορούν από τις “Εκδόσεις Άγκυρα”.

Δισκογραφία:
  • 1999 “Βιτρίνες” σε μουσική Νίκου Γράβαρη.
  • 1999 “Τα παραμύθια του Αλτ-Ιλύ και ένα Ξυπόλυτο Φεγγάρι” σε μουσική Τάσου Καρακατσάνη.
  • 2005 “Κυκλική αναπνοή” σε μουσική Τάσου Καρακατσάνη.
  • 2011 “Τα Ντριγκιντένια”, η “Μάγισσα του Να” και στίχους βασισμένους στο έργο του Ναζίμ Χικμέτ “Υπήρξε ή όχι ο Ιβάν Ιβάνοβιτς” που περιέχονται στο CD του Τάσου Καρακατσάνη “τρεις ενότητες θεατρικής μουσικής”.
  • 2013 «Ώρα επτάμιση Ελλάδος» σε μουσική και στίχους της Ειρήνης Χηράτου. (Μία έκδοση της Peter’s Gallery που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λεμεσού και κυκλοφορεί στo cdbaby.com