Γαργουλάκης Παντελής

Γαργουλάκης Παντελής

gargoulakis@yahoo.com

Ηλεκτρική Κιθάρα
Ηλεκτρικό Μπάσο
Group Μοντέρνας Μουσικής
Μοντέρνα θεωρία και αρμονία
Guitar LAB
Ταχύρυθμα Τμήματα Ενηλίκων

Ξεκίνησε τις σπουδές του με μαθήματα κλασικής κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Γιάννη Μητσάκη.
Στην συνέχεια σπούδασε ηλεκτρική κιθάρα στο ωδείο Φ. Νάκας, με καθηγητή τον jazz κιθαρίστα Tάκη Μπαρμπέρη.
Παράλληλα σπούδασε Μοντέρνα Θεωρία και Jazz Αρμονία με καθηγητές τους: Δημήτρη Τσάκα (σαξόφωνο) και Μάνο Αθανασιάδη (πιάνο) στο ωδείο Φ. Νάκας.
Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια με θέματα όπως τεχνικές αυτοσχεδιασμού στην Jazz και το Blues, σύνθεσης και ενορχήστρωσης, Swing feel, bebop, και jazz harmony με αποκορύφωμα την ενεργή συμμέτοχη του στο σεμινάριο του διεθνούς φήμης και καταξιωμένου κιθαρίστα και σύνθετη Al Di Meola με μεγάλη επιτυχία στο Πυθαγόρειο αμφιθέατρο το 2010.
Έχει εμφανιστεί σε πάρα πολλές συναυλίες, φεστιβάλ και μουσικές σκηνές στην Αθήνα και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με ποικίλα μουσικά σχήματα (blues, jazz, rock, ethnic, latin κ.α.) από το 1990.
Ο Παντελής Γαργουλάκης κατέχει σημαντική εμπειρία στην διδασκαλία ηλεκτρικής κιθάρας, ηλεκτρικού μπάσου, μοντέρνας θεωρίας και αρμονίας την οποία απέκτησε παραδίδοντας μαθήματα από το έτος 2000.
Από το έτος 2003 είναι καθηγητής ηλεκτρικής κιθάρας, ηλεκτρικού μπάσου, σύγχρονης θεωρίας και αρμονίας στο Πυθαγόρειο Ωδείο.
Επίσης είναι έφορος του μοντέρνου τμήματος του Ωδείου βάση προσωπικού οργανογράμματος (πλάνου σπουδών), χωρίζοντας την φοίτηση σε δύο επίπεδα σύγχρονης θεωρίας, δύο επίπεδα σύγχρονης αρμονίας και οκτώ επίπεδα ηλεκτρικής κιθάρας και ηλεκτρικού μπάσου.
Επίσης επιμελείται πολλά μουσικά σύνολα (group) σύγχρονης μουσικής που απαρτίζονται από μαθητές του (σπουδαστές του Πυθαγόρειου ωδείου-Centre of Modern Music), τα οποία παρουσιάζονται σε συναυλίες σε επιλεγμένες μουσικές σκηνές και συναυλιακούς χώρους με μεγάλη επιτυχία.
Οι ανάγκες των σπουδαστών του μοντέρνου τμήματος να κατανοήσουν την σύγχρονη μουσική, τον οδήγησαν στην συγγραφή του βιβλίου “Η Σύγχρονη θεωρία της Μουσικής” στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι ενότητες της κλασσικής θεωρίας αναλυτικά, με την διαφορά ότι εμπεριέχονται και άλλες σημαντικές ενότητες της σύγχρονης μουσικής οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στην κλασσική θεωρία, όπως οι επτά τρόποι της μείζονος κλίμακας (modals), οι συγχορδίες με τις επεκτάσεις τους, οι πεντατονικές και οι blues κλίμακες κ.λ.π.
Η ύλη του βιβλίου εμπλουτίζεται με πολλά παραδείγματα, ασκήσεις, καθώς και πολλά ρυθμικά αλλά και μελωδικά σολφέζ, δίνοντας έτσι στους σπουδαστές την δυνατότητα και την ρυθμική και μελωδική άνεση που χρειάζονται, στον αυτοσχεδιασμό και στην εκτέλεση διαφόρων μουσικών συνθέσεων.
Επίσης τους βοηθά να καταλάβουν την λειτουργία που έχουν οι συγχορδίες και οι κλίμακες, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε όλα τα μουσικά στυλ της σύγχρονης μουσικής.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεδεμάδης www.dedemadis.gr.