Μεγαλώνω Δημιουργικά
Μια νέα και πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική καλλιτεχνική απασχόληση για μικρά παιδιά, που σίγουρα θα λατρέψουν!
Kάθε πρωί, ένα δημιουργικό ειδικά μελετημένο πρόγραμμα, για παιδιά ηλικίας 2-4 ετών.

ΜΟΥΣΙΚΗ
ΧΟΡΟΣ
ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
ΓΛΥΠΤΙΚΗ
ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΘΕΑΤΡΟ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε Περισσότερα

Ειδικοί παιδαγωγοί-καλλιτέχνες εγγυώνται απόλυτα την εκπαίδευση μέσα απ’ την ψυχαγωγία. Παιδαγωγοί, οι οποίοι έχουν αφιερωθεί στην εκπαίδευση αυτής ακριβώς ηλικίας και γνωρίζουν τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες παιδιών των 2 έως 4 χρόνων!
Οι τέχνες και ιδιαίτερα η μουσική σ’ αυτή την ηλικία (και όχι μόνο!), εξελίσουν την ψυχοσωματική ανάπτυξη, καλλιεργούν την έμφυτη μουσικότητα του παιδιού, δηλαδή την έμφυτη τάση προς τη μελωδία και το ρυθμό, αλλά και το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο, τις ρυθμικές τους δυνατότητες, το σωματικό συντονισμό, την πειθαρχία, την αυτοπεποίθηση και τον αυτοέλεγχο.
Εξασκεί τις αισθήσεις και οξύνει την αντίληψη τους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφραστούν, να κοινωνικοποιηθούν.
Η ενεργή συμμετοχή του παιδιού σε δημιουργικές ομάδες αναπτύσσει τη δημιουργική του φαντασία, την εξωτερίκευση των συναισθημάτων του, την οργάνωση και τη διεύρυνση της σκέψης και της μνήμης του και το φέρνει σ’ επαφή με την τέχνη.
Ο κόσμος του παιδιού είναι εμφανής στην καθημερινή αυθόρμητη συμπεριφορά του, όπως διαμορφώνεται από τις αλληλεπιδράσεις του με το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ζει και δραστηριοποιείται.
Μέσα από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, αποδεικνύεται ότι τα παιδιά που μαθαίνουν από πολύ μικρά μουσική, μαθαίνουν ευκολότερα στο σχολείο.
Γίνονται καλύτεροι ακροατές και συγκεντρώνονται πιο εύκολα.
Αποδείχτηκε ότι οι μαθητές που είχαν παιδεία στη μουσική ήταν πιο σωστοί στην οργάνωση της σκέψης τους και στη νοητική τους ευελιξία.
Αναπτύσσουν γρηγορότερα της φυσικές, πνευματικές, συναισθηματικές και κοινωνικές τους δεξιότητες.
Η τέχνη μπορεί και διεγείρει τον εγκέφαλο, τα συναισθήματα και το σώμα ταυτόχρονα.
Μπορεί και δομεί τον τρόπο που μαθαίνουν και επικοινωνούν τα παιδιά, προσφέρει πολλά θετικά στην ομιλία, στην κίνηση και στην έκφραση τους–στοιχεία σημαντικά για την ανάπτυξή τους.
Μαθαίνουν την ομαδική δουλειά, κινούνται ευέλικτα και με την αποφασιστικότητα που χρειάζεται η επιτυχία του συνόλου και του ατόμου, με αποτέλεσμα να ευνοούνται αργότερα στους ίδιους τομείς που απαιτεί η σύγχρονη ζωή.
Όλα αυτά δε, απολαμβάνοντας την υγιή και θετική συμμετοχή σε ένα σύνολο με φίλους.
Σκοπός λοιπόν του κύκλου αυτού μαθημάτων είναι να διασκεδάζουμε, να χαλαρώνουμε, να μάθουμε να ταξιδεύουμε με τη μουσική, τη ζωγραφική, το θέατρο, και παράλληλα να αναπτυσσόμαστε δημιουργικά! Σχεδιάζουμε δραστηριότητες, που εμπεριέχουν κίνηση, ακρόαση και τραγούδι, κατασκευές, παιχνίδια λόγου, που προωθούν τα ταλέντα και τις ικανότητες των παιδιών, τη γνώση και τη συμπεριφορά τους απέναντι στη μουσική και τις τέχνες.

Σας περιμένουμε!

 

Πρόγραμμα … Κάθε πρωί από τις 9:00 έως τις 14:00